Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka z twarożkiem

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20666

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 7895

Przekąska idealna na przyjęcie.

Składniki

  • różnokolorowe papryki, 4
  • bryndza, 15 dag
  • biały ser, 10 dag
  • posiekane zielone listki, 2 łyżki
  • masło, łyżka
  • sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie Bryndzę ucieram na jednolitą masę z masłem, twarogiem, bazylią i solą. 2. Papryki przekrawam wzdłuż na pół, usuwam gniazda nasienne, myję, osuszam. 3. Nadziewam przygotowanym farszem, wstawiam na godzinę lub dwie do lodówki. Układam na przemian kolorami na okrągłym talerzu. Każdą porcję posypuję posiekaną zieleniną. 4. Podaję jako przekąskę albo lekką kolację z chlebem razowym lub pieczywem tostowym. Pieczywo tuż przed podaniem można opiec w tosterze i serwować na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń