Do góry

Przekąski Przepis na:

Paprykarz rybny

Przepis dnia 2009-02-06
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 04.02.2009

Odsłon: 5885

Ciekawa propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają ryby.

Składniki

  • filety rybne, 0,75 kg
  • duże czerowne papryki, 2
  • cebula
  • śmietana, 1/2 szklanki
  • mąka, 1 łyżka
  • ostra papryka w proszku, 1/2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • cytryna
  • kilka gałązek koperku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę posiekać. Rybę oczyścić, pokroić w kostkę. 1 l wody zagotować, posolić, dodać połowę cytryny i ugotować kostkę rybna. Ugotowaną rybę i cytrynę wyjąć. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać paprykę i przesmażyć, przełożyć do wywaru i gotować do miękkości. Po tym czasie całość zmiksować i ponownie doprowadzić do wrzenia. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z purre paprykowym, gotować 2-3 minuty. Do gotowego sosu wrzucić ugotowaną kostkę rybną, zagrzać i podawać. Serwować w pieczywie, dekorować plasterkami cytryny i gałązkami koperku. Czas przygotowania 1 h 30 min. Przepis na 4 osoby. Koszt jednej porcji 3,6 zł.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 06 lutego 2009 przed przesmażeniem papryki można ją sparzyć i usunąć skórkę,będzie o niebo lepszy efekt końcowy-mile widziane są w tej kompozycji pomidory również bez skórki.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń