Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryki nadziewane

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 5445

Dodano: 01.07.2010

Odsłon: 39303

mmm.........pachnące wędzonką

Składniki

  • farszu wystarczy na 6 połówek średniej wielkości papryki
  • FARSZ:
  • po 1/4 szt.papryki zielonej, czerwonej,żółtej
  • 1/2 szkl.ugotowanej soczewicy czerwonej
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 1 jajo
  • 1/2 szkl.tartego oscypka
  • sól, papryka w proszku słodka (duzo)
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek (w kostkę) usmażyć, dodać papryki pokrojone w kostkę i paprykę w proszku- krótko razem smażyć ( ok.2 min na dużym ogniu mieszając).

  2. Do ostudzonego boczku i papryk dodać soczewicę,oscypek,wbić surowe jajo , doprawić solą i zmieszać.

  3. Polówki wydrążonych papryk nadziewać farszem (ubić go w środku łyżką) , można dodatkowo posypać po wierzchu oscypkiem.

  4. Danie pieczemy w piekarniku ok15 min temp.200 st.

  5. Smacznego kolorowego dania życzę , z przekonaniem że nawet Baca nie pogardziłby takim poczęstunkiem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konia 20 czerwca 2011 Piekne , kolorowe i zapewne smaczne papryczki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 17 czerwca 2011 jeju... Twoje przepisy zawsze wywołują u mnie taki slinotok... ;) super apetyczne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 12 lipca 2010 mmmmmniammmm....aż się głodna zrobiłam :)

Nie zaglądam do Ciebie więcej o tej porze!! ;P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 07 lipca 2010 jak zwykle u ciebie fajny przepis i ładne zdjęcie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malykozbi 05 lipca 2010 Terz robie takie papryki ale odcinam je od góry, żeby powstał taki kapelusik do przykrycia , a faszeruje je mięsem mielonym z pomidorami i na góre posypuję startym żółtym serem i przykrywam je odciętym kapelusikiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ajisza 05 lipca 2010 Przepis ekstra, bo nie zawsze musi być tradycyjnie ryż i mięso. Wybrałaś ciekawe połączenie. Zrobię, niestety tylko bez boczku, bo tłuszcz omijamy z daleka, :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 02 lipca 2010 zgłodniałam od samego patrzenia na te smakołyki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 02 lipca 2010 Faktycznie... mmm... biorę tę czerwoną... ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wanilia 02 lipca 2010 przepis na 6 :)
super pomysł na dzisiejszy obiadek:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń