Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego, bardzo aromatycznego łososia marynowanego w białym winie, przygotowywanego w papilotach na parze. Nuta winna, idealnie łączy się ze smakiem świeżego kopru i masła.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 76
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 76
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry, myjemy, osuszamy i dzielimy na filety. Filety zalewamy białym winem i odstawiamy je na około 1 godzinę. Po tym czasie każdy filet oprószamy solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym świeżym koperkiem. Tak przygotowane filety przekładamy na folię aluminiową, na której układamy plaster masła i zawijamy papiloty. Papiloty układamy na sitku w garnku z gotującą się wodą lub specjalnie przeznaczonym do tego naczyniu i parujemy około 12 do 15 minut. Gotową rybę podajemy z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką. Życzę smacznego! :)