Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego, bardzo aromatycznego łososia marynowanego w białym winie, przygotowywanego w papilotach na parze. Nuta winna, idealnie łączy się ze smakiem świeżego kopru i masła.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1327
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1791
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 247
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 571
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1327
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1791
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 247
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 571
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry, myjemy, osuszamy i dzielimy na filety. Filety zalewamy białym winem i odstawiamy je na około 1 godzinę. Po tym czasie każdy filet oprószamy solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym świeżym koperkiem. Tak przygotowane filety przekładamy na folię aluminiową, na której układamy plaster masła i zawijamy papiloty. Papiloty układamy na sitku w garnku z gotującą się wodą lub specjalnie przeznaczonym do tego naczyniu i parujemy około 12 do 15 minut. Gotową rybę podajemy z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką. Życzę smacznego! :)