Do góry

Śniadania Przepis na:

Parowki pod kolderka

Śniadania

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 494

Dodano: 16.10.2008

Odsłon: 2565

smaczne,szybkie,proste w przyrzadzeniu,

Składniki

  • parowki, 8- 10 sztuk
  • jajka, 4-6 sztuk
  • cebula, 2 srednie
  • ser zolty, okolo 200 gram
  • boczek, 125 gram
  • pieprz, sol
  • czosnek, 1 zabek
  • maslo, 2 lyzki stolowe
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. czosnek wycisnac, na patelni roztopic maslo, dodac czosnek i na tym usmazyc jajka sadzone; cebule pokroic w cienkie krazki i rowniez podsmazyc na zloty kolor na tluszczu; parowki ugotowac; do formy zaroodpornej ulozyc kolejno- ugotowane parowki na to krazki cebulowe, nastepnie przykryc to jajkami sadzonymi; zapiekac w piekarniku w temp. okolo 200 stopni C przez okolo 5 minut, nastepnie posypac calosc startym zoltym serem i i trzymac w piekarniku do momentu roztopienia sie sera; znakomicie smakuja z sosem czosnkowym,salsa lub keczupem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniula1609 22 sierpnia 2010 Dodaję do ulubionych :-) warto spróbować zrobić coś nowego :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń