Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w cieście francuskim- bardzo proste

Przekąski

Autor: agatasur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 536

Dodano: 02.05.2008

Odsłon: 7361

Bardzo proste i szybkie parówki z serem w cieście francuskim

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i pokrójna takie kawałki, abyś mógł zawinąć w nie parówki owinięte serem. Ma to wyglądać podobnie do hot-doga tyle, że ma być owinięte dookoła. Ułóż na naczyniu czy blasze, w której będziesz piekł, posmaruj pędzelkiem białkiem jajka i możesz posypać przyprawami. ja żadnych nie polecam, bo zawsze używam tych, które mam pod ręką. Piecz jakieś 20 minut, ale sprawdź przed wyjęciem z piekarnika czy ciasto jest już kruche. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 19 sierpnia 2011 "Wielki młyn, zwany wilk, to nic innego, jak profesjonalna maszynka do mięsa, zdolna przemielić wszystko i zamienić w zupełnie coś innego. Można do niego wrzucić odrąbaną głowę kury albo kilogram soczystej wołowiny, na końcu i tak będziemy mieli jednolitą masę. Dlaczego wiele zakładów woli nie ujawniać, co wpada do urządzenia? Ważne jest, jak to wygląda trafiając do sklepu.
Oficjalnie do maszyny powinno trafiać mięso drugiej i trzeciej kategorii, zawierające więcej tłuszczu, mączka sojowa lub ziemniaczana i przyprawy. Jednak to nie mięso jest głównym składnikiem parówki. Do wira wpada masa tłuszczu i wszelkiego rodzaju odpadki. Mogą to być kości, skóra, a nawet w najbardziej drastycznych przypadkach całe łby kurcząt. Młyn zmiele wszystko, także nogi, płuca czy nerki. Do zmielonej papki trafiają jeszcze przeróżne dodatki. Dla polepszenia smaku, wyglądu i konsystencji dodawane jest zwierzęce białko w proszku, polifosforan, karagen (śluz z glonów morskich), barwniki chemiczne, środki zapachowe.
Teraz czas na kutrowanie, czyli dalsze rozdrabnianie papki. Gotowa homogenizowana, jednolita masa trafia do maszyny, która nabija ją do osłonek, często wykonanych z niejadalnego celofanu. Pozostaje jeszcze wędzenie i stygnięcie. Przez dobę parówki tężeją i nabierają odpowiedniej konsystencji. Dobrze przyprawione, podgrzane i podane ze świeżym chlebkiem oraz ketchupem muszą smakować. Chyba, że producent przesadzi z kurzymi łbami. "
SMACZNEGO :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 07 lipca 2010 łatwe, szybkie i tanie w wykonaniu pyszności!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 marca 2009 to jest coś co zachęcie moja córeczke do jedzenia!!!!!!!!!super danie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maszka 30 stycznia 2009 Też takie robię,ale w cieście drożdżowym.Pychotka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 15 lipca 2008 No spoko, każdy przepis jest albo Nigelli ablo Pascala. Po pierwsze- w domu od dwóch lat mam dwa programy w telewizji i nie oglądam jest wcale(nawet nie mam tvn), po drugie- to akurat Pascal byl tak wspaniałomyślny, że nam ten przepis zdradził! Akurat! Pół mojej rodziny to robi a ja nauczyłam się tego go mamy. A że smakuje wszystkim to dzielę się nim z innymi!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń