Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki w panierce

Przekąski

Autor: DIRT

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 1782

Dodano: 02.03.2008

Odsłon: 1451

Parówki w panierce

Składniki

  • 8 cienkich parówek
  • 1 jajko
  • ostra papryka w proszku
  • sól pieprz
  • Bułka tarta
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z parówek ściągnąć folię. Jajko rozbić, dodać do niego ostrą paprykę w proszku, sól, pieprz i wymieszać widelcem. Parówki maczać w jajku, w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu parówki wykładać na ręcznik papierowy. Podawać na ciepło lub zimno z dowolną sałatką lub z pieczywem i ketchupem, musztardą. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń