Do góry

Dania główne Przepis na:

Parówki w piwie

Dania główne

Autor: niedzwiedzik

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 52

Dodano: 05.02.2008

Odsłon: 2383

Pyszności:)

Składniki

  • parówki (cienkie), 6
  • jabłka, 4
  • cebula, 4
  • piwo, 0,25
  • przyprawy, do smaku
  • kostka rosołowa (rozpuszczona w szklance wody), 1/2 kostki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w paseczki, albo krążki, parówki w plastry, a jabłka w kostkę. podsmażamy kiełbaskę i przekładamy do osobnego garnka. Następnie podsmażamy na złoty kolor cebulę, dusimy ją, a następnie wlewamy bulion i wrzucamy jabłka, gotujemy jakiś czas. Dodajemy do parówek, wlewamy piwko :) i gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy czym kto lubi: vegetą, papryką słodką, pieprzem, bazylią, czubrycą (czasem dodaje chiil, jeśli mam ochotę na ostrzejsze danie). Dobrze jest pokroić jabłka w dość drobną kostkę, wtedy szybciej się rozgotują, można je rozgnieść. Ja dodaję jeszcze 2 łyżki koncentratu, który nadaje potrawie lekko kwaskowy smak i ładny kolor. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń