Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę kroimy w paseczki, albo krążki, parówki w plastry, a jabłka w kostkę. podsmażamy kiełbaskę i przekładamy do osobnego garnka. Następnie podsmażamy na złoty kolor cebulę, dusimy ją, a następnie wlewamy bulion i wrzucamy jabłka, gotujemy jakiś czas. Dodajemy do parówek, wlewamy piwko :) i gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy czym kto lubi: vegetą, papryką słodką, pieprzem, bazylią, czubrycą (czasem dodaje chiil, jeśli mam ochotę na ostrzejsze danie). Dobrze jest pokroić jabłka w dość drobną kostkę, wtedy szybciej się rozgotują, można je rozgnieść. Ja dodaję jeszcze 2 łyżki koncentratu, który nadaje potrawie lekko kwaskowy smak i ładny kolor. Smacznego!