Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne na szybki obiad lub kolację
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Cebulę i parówki kroimy w półplasterki. Cebulę podsmażamy na gorącym oleju dodajemy parówki i dusimy jeszcze ok 15 min często mieszając następnie pieczarki podduszone wcześniej w osobnym rondelku. Na koniec dokładamy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i dusimy jeszcze ok 10 min. W razie potrzeby potrawę można zagęścić mąką rozrobiona z wodą ale to już wg uznania.