Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki zapiekane w naleśnikach

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 16.04.2009

Odsłon: 19860

Znakomite danie na przystawkę, ale też i na śniadanie. naleśniki można usmażyć dzień wcześniej, co pozwoli rano zaoszczędzić czas. Smacznego!

Składniki

  • mleko, 3/4 szklanki
  • mąka, 20 dag
  • sol
  • cienkie parówki, 6 sztuk
  • jajka, 4 szt
  • Bułka tarta
  • ostry, żółty ser, 10-15 dag
  • keczup, kilka łyżek
  • łyżka oliwy
  • olej
  • łyżka masła
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko i 2 jaja rozmącić z mąką, dodać szczyptę soli i oliwę. Dobrze wymieszać, odstawić na pół godziny.

  2. Usmażyć 6 naleśników. Ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Parówki obrać z osłonek, ułożyć po jednej na każdym naleśniku, posmarować keczupem, posypać startym serem.

  3. Pozostałe jaja roztrzepać. Naleśniki zwinąć, obtaczać w jajach i tartej bułce

  4. Na patelni rozgrzać olej zmieszany z masłem. Obsmażyć na nim każdy naleśnik ze wszystkich stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń