Do góry

Desery Przepis na:

Pascha

Desery

Autor: poziomka45

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 2

Dodano: 31.01.2009

Odsłon: 724

Smacznego !

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć je gorącą śmietanką, wstawićgarnuszek do innego naczynia z goracą wodą, aż masa zgestnieje i straci zapach surowych jaj. Oddzielnie utrzeć na puch masło. Następnie dodawać do msła po łyżce zmielonego sera, przestudzonej masy jajecznej z cukrem waniliowym i dalej ucierać, na końcu wsypać bakalie.Plastikowe sito wyłozyć serwetką o gęstym splocie , przełożyć na nią masę, zawinąć brzegi i obciążyć talerzykiem. Odstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć pasche na szklany talerz.Przybrać ćwiartkami pomarańczy. Podawać mocno schłodzoną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń