Do góry

Desery Przepis na:

Pascha wielkanocna

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 26.03.2009

Odsłon: 22539

Przepyszny i bardzo popularny przysmak wielkanocny. Zachwyci najbardziej wybrednych smakoszy!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Twaróg przepuścić przez maszynkę i przetrzeć przez sito.

  2. Daktyle, migdały, rodzynki i figi posiekać. Skórkę kandyzowaną pokroić.

  3. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ciągle ucierając, dodawać śmietanę.

  4. Naczynie z masą wstawić do większego z wrzącą wodą. Ubijać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, twarogiem i bakaliami.

  5. Gotową masę wyłożyć do wysokiej formy. Formę odwrócić, postawić na talerzu i wstawić na noc do lodówki. Przed po-daniem udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiaszp 18 kwietnia 2014 śmietana 18 czy 30%? Naczynie z masą wstawić do większego z wrzącą wodą, tzn. ubijac na parze tak?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 07 kwietnia 2009 PEWNIE MOŻNA,TYLKO TO JUŻ NIE BĘDZIE PASCHA.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

atunad 07 kwietnia 2009 a czy mozna dodac do tego twarogu owoce z puszki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

atunad 07 kwietnia 2009 a czy mozna wymieszac ten twaróg także z owocami z puszki, np. brzoskwiniami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń