Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i kolorową pastę, dodającą energii, zawierającą m.in. witaminy C, E i A, zdrowe kwasy oleinowe, potas oraz kwas foliowy. Pasta pozytywnie wpływa na wygląd naszej skóry, włosów i paznokci, ale także dba o nasze serce i prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Korzyści z jej spożywania jest o wiele, wiele więcej - jedzmy ją więc na zdrowie! :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 268
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 34
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 268
Składniki
Awokado obieramy ze skórki. W odmianie hass, przy dojrzałych owocach, skórkę możemy bez trudu ściągnąć palcami (powinna lekko odchodzić od miąższu). Kawałki awokado przekładamy do naczynia skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki octu jabłkowego oraz miodu, 2 ząbki czosnku i miksujemy wszystko na jednolitą i gładką masę. Paprykę i oliwki kroimy w drobną kostkę, a pietruszkę siekamy. Wszystko dodajemy do zmiksowanej masy i dokładnie mieszamy łyżką. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową pastę przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Pasta wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)