Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasty, które polecam robi się ekspresowo, są smaczne i co najważniejsze, to danie typu "z niczego coś". Przepis na szybką kolacyjkę lub śniadanko.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 61
...ale pyszny.
Odsłon: 139
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 61
...ale pyszny.
Odsłon: 139
Składniki
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szynkę pokroić w cienkie paseczki, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy. Wszystko wymieszać i podzielić na dwie części.
Do jednej części dodajemy majonez /ilość wg uznania/ a do drugiej ketchup /również wg uznania/. Majonez i ketchup mają połączyć składniki. Do pasty majonezowej dodajemy, jeśli mamy, zieloną cebulkę lub szczypiorek, a do ketchupowej - pietruszkę. Podawać z chlebem tostowym lub zwykłym upieczonym w tosterze. SMACZNEGO!