Do góry

Przekąski Przepis na:

PASTA HUBERTUSA

Przekąski

Autor: penss

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 11

Dodano: 01.03.2009

Odsłon: 1849

Najsmaczniejsza na razowym chlebie.

Składniki

  • serdelków lub kiełbasy parówkowej, 20 dag
  • pieczarek, 15 dag
  • jajka ugotowane na twardo, 2 szt
  • cebula, 1 szt
  • masło, 2 łyżki
  • olej, 2 łyżki
  • pieprz,sól,przyprawa myśliwska.
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki wyszorować pod bieżącą wodą. Osuszyć,wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę i smażyć do odparowania wody. Cebulę obrać,opłukać,pokrajać w talarki. Kiełbasę obrać ze skórki,pokrajać w plasterki. Cebulę dodać do pieczarek i zeszklić,potem dodać kiełbasę i szybko obrumienić. Następnie wszystkie składniki ostudzić,przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa (dwukrotnie),dodając 2 ugotowane na twardo jajka. Masło utrzeć w miseczce dodając stopniowo przepuszczoną przez maszynkę masę. Doprawić do smaku przyprawami.Najsmaczniejsza na razowym chlebie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń