Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta śledziowa

Dania główne

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2378

Dodano: 03.10.2008

Odsłon: 23303

Szybka smaczna pasta

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo studzimy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, cebule i ogórek kroimy w drobne kosteczki, śledzie lekko odcedzamy, wszystko razem mieszamy – najlepiej widelcem - dodając musztardę sól i pieprz do smaku. Pastę odstawiamy do lodówki na godzinkę, najlepiej smakuje na świeżych bułeczkach .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

enia87 30 marca 2015 Zamiast śledzia można użyć wędzonej makreli, wtedy też jest super smak

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

987654321 29 grudnia 2008 Salatka mogla by byc chociaz na malym talezyku z kromka nawet suchego chlebka i bylo by ok

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 04 grudnia 2008 Jak dodasz majonez to pasta będzie delikatniejsza, a jak musztardę to będzię pikantniejsza, wiec w zależności kto co lubi :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mimi2 02 grudnia 2008 Mniam... Ja bym dodała też trochę majonezu, żeby lepiej składniki się połączyły i dobrze rozsmarowywały. Ale może to nie potrzebne, bo trochę oleju (ze śledzików z puszki) i musztarda spełniają to zadanie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń