Do góry

Dania główne Przepis na:

pasta wiosenna

Dania główne

Autor: kuhareczka

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1262

Dodano: 22.02.2008

Odsłon: 2416

pasty można podawać na różne sposoby: z chlebem , małymi crupiącymi bułczkami , pieczywem tostowym i z krakersami . Można od razu rozsmarować na pieczywie i ułożyć na talerzyku lub podać w większym naczyniu , smakowicie przyozdobione , by kżdy mógł je sam nakładać. smacznego !!!

Składniki

  • -kostka białego sera (może być twaróg półtłusty)
  • -mały kubek śmietany
  • -pół pęczka rzodkiewek
  • -pół pęczka szczypiorku
  • -pół świeżego ogórka
  • -sól
  • -pieprz
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. umyj dokładnie warzywa

  2. obierz ogórek ze skórki, odkrój od rzodkiewek ogonki i liście.

  3. przełóż do miski ser i dokładnie rozgnieć go widelcem

  4. zetrzyj na drobnej tarce ogórek i rzodkiewki

  5. posiekaj starannie szczypiorek

  6. przełóż do miski z serem warzywa, dodaj 2 łyżki śmietany, odrobinę soli i pieprzu do smaku , a następnie wymieszaj ze sobą składniki koniec

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 kwietnia 2008 naprawde super i smaczna pasta-ja dodaje jeszcze lyzke majonezu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń