Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z awokado

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 17.02.2009

Odsłon: 12527

Pasta z awokado z powodzeniem może zastąpic masło

Składniki

  • 1 awokado,3 ząbki czosnku,3 łyżki śmietany,3 łyżki majonezu,pół cytryny,sól,pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Awokado obrac ze skórki,oddzielic od pestki,pokroic w kostkę i zgniesc widelcem tak aby powstała gęsta masa,calosc polac sokiem z wycisnietej cytryny,dodac rozgnieciony czosnek, majonez,śmietanę oraz przyprawy.Ponownie wszystko razem wymieszac.Najlepiej smakuje schlodzone

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 29 czerwca 2009 A ja ostatnio kupilam anokado ... i wyrzuciłam. Spróbowałam samego ale miało dosyc dziwny smak, i kompletnie nie wiedziłam do czego uzyc. Pozatym chyba nie było zbyt dojrzałe, bo ciezko bylo wykroic lyzką. Nastepnym razem wyprobuje Pani przepis ;) Zawsze to jakaś odmiana.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń