Do góry

Sałatki Przepis na:

Pasta z buraków, cieciorki i sera feta

Sałatki

Autor: aniolywkuchni

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 2296

Dodano: 06.01.2014

Odsłon: 1797

Burak to bardzo wartościowe warzywo charakteryzujące się dużą zawartością żelaza i kwasu foliowego, witamin z grupy B, witaminy C, magnezu, wapnia, potasu oraz ma właściwości odkwaszające organizm. Tak więc jedzmy buraki!!

Składniki

  • 1 puszka cieciorki 2 duże buraki 10 dag sera feta 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki ugotować, obrać. Cieciorkę osączyć z zalewy, zmiksować razem z burakami, czosnkiem i serem. Przyprawić i posypać natką pietruszki. Banalnie proste, pyszne i zdrowe. Spróbujcie!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub-26 06 marca 2014 musi to być ciekawy smak! zabieram przepis do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 06 stycznia 2014 Buraki z fetą. Bardzo fajny pomysł :)) wypróbuję na pewno.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń