Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z jajek i gotowanego mięska:)

Przekąski

Autor: studentka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 18

Dodano: 24.12.2009

Odsłon: 2347

Pasta jest świetnym dodatkiem do kanapek zamiast serka, czy wędliny. Po prostu coś innego:). Można na nią kłaść np. pomidorka, ogórka, cebulkę-co kto lubi:).

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo
  • gotowane mięsko z kurczaka i wołowe
  • pieprz, sól, mozna rowniez dodac papryke ostra-jeślii ktos lubi na ostro
  • majonez-wg uznania (całość pasty ma sie ładnie z nim połaczyc,żeby fajnie sie smarowało kromki)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nie podam tego ilościowo, gdyż samemu można dobrać proporcje wg. uznania. Np mając dwa udka z kurczaka i kawałek mięsa wołowego można dodać np 4-5 jajek

  2. Ugotowane udko/ka obieramy z kości i razem z ugotowanym mięskiem wołowym mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Następnie mielimy ugotowane na twardo jajka. Wszystko razem mieszamy z majonezem i przyprawami, tak by powstała "smarowna" pasta. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń