Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z makreli

Przekąski

Autor: Asaja5686

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 57

Dodano: 09.01.2009

Odsłon: 1657

Pyszna pasta do kanapek, najlepsza na kolację podawana z razowym chlebkiem i kawą zbożową

Składniki

  • Wędzona makrela, 1 sztuka
  • Jaja, 3 sztuki
  • cebula, 1 sztuka
  • majonez ( najlepszy kielecki), 1 mały słoik
  • pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo, makrelę obieramy ze skóry i ości, cebulę też obieramy i kroimy w grubsze plastry. Milelimy wszystko w maszynce do mięsa, do masy dodajemy majonez i pieprz, jeśli używamy majonezu kieleckiego nie dodajemy soli, jeśli innego można ciut dodać, ale ostrożnie, bo makrela jest sama w sobie jest słona. Z majonezem też trzeba uważać nie dodawać za dużo TO MA BYĆ PASTA, NIE ZUPA RYBNA, nie może być zbyt rzadka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń