Do góry

Przekąski Przepis na:

pasta z suszonych pomidorów i słonecznika

Przekąski

Autor: ozak

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 262

Dodano: 16.08.2013

Odsłon: 2835

coś dla wielbicieli nowych smaków albo wegetarian :) mój smak to grzanki z tostera z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią :) dodałabym jeszcze niebieski lazur pleśniowy ... mhmmm pycha! przepis podpatrzyłam na "odczaruj gary" :) dzięki!

Składniki

  • suszone pomidory, 5 szt
  • słonecznik, 0,5 szkl
  • zioła: oregano, tymianek, bazylia, ok 0,5 łyżeczki (bazylię dałam świeżą)
  • zalewa z pomidorów, ok 2 łyżki
  • oliwa, ok 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. uprażyć słonecznik na patelni

  2. pomidory, słonecznik, zioła, oliwę (z suszonych pomidorów i zwykłą) zblenderować na gładką masę
    w razie potrzeby (jeżeli masa będzie zbyt zwarta) należy dodać więcej oliwy (z oliwek lub tej z pomidorów)

  3. doprawić solą i pieprzem

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maluszekk 17 sierpnia 2013 Bardzo ciekawy przepis. Chowam do książki i zostawiam kciuka :) Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń