Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta z tuńczyka

Dania główne

Autor: Fretka008

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 23

Dodano: 08.12.2008

Odsłon: 1660

Doskonała do chleba.

Składniki

  • tuńczyk w oleju lub w sosie własnym, 1 puszka
  • Jaja, 5 szt
  • ogórki kiszone, 5 szt
  • majonez, ketchup, wg uznania
  • pieprz, sól, szczypta
  • cebula, 1 malutka szt
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jaja ugotować na twardo, następnie obrać i zetrzeć na średniej tarce. Tuńczyka odsączyć i dodać do jaja, posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę ogórki. Wymieszać z majonezem i ketchupem oraz przyprawami. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lewman 20 stycznia 2009 Robiłem niedawno na Piątek i wyszła naprawdę pyszna - przyznam się, że żeby było jej trochę więcej dodałem 10dkg sera żółtego startego na grubej tarce. Polecam przepis - udany i bardzo smaczny - po prostu znika do 12 godzin po przygotowaniu. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

facq 16 stycznia 2009 Znam coś podobnego, ale z wędzoną makrelą - sposób przyrządzenia identyczny. Można użyć śmietany zamiast majonezu i przecieru zamiast ketchupu. Do chleba fantastyczne, nawet za bardzo, można jeść i jeść:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń