Do góry

Dania główne Przepis na:

pasta z tuńczyka

Dania główne

Autor: kaassiczka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 14.12.2009

Odsłon: 1136

Bardzo łatwe, pyszne i pożywne

Składniki

  • cebula, 1
  • puszka tuńczyka w oleju, 1
  • serek topiony śmietankowy (prostokątny), 1
  • śmietana 18%, 1
  • makaron (najlepej kokardki), (pól opakowania)
  • sól, pieprz, zioła, wegeta, majeranek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulke pokroic w kosteczke, następnie podsmażyc ją na patelni, przyprwić odrobiną wegety, pipeprzem, majerankiem i ziołami (obojętnie jakie - co do przypraw to według uznania) gdy cebulka będzie już dobrze podsmażona całą puszke tuńczyka razem z tym olejem włożyć do tej cebulki. Wszystko delikatnie podgrzać, następnie do tego dodać cały prostokąt serka topionego, jak serek sie roztopi dodać całą śmietankę 18% wszytko wymieszac na patelni...ugotowane kokardki dodtać do pasty wymieszać i danie gotowe ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń