Do góry

Przekąski Przepis na:

PASZTECIK MARYLOWY

Przekąski

Autor: Ysti

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 25.09.2009

Odsłon: 854

Pyszne, pożywne, bez konserwantów i nie wiadomo czego tam jeszcze...E-coś

Składniki

  • Mięsa różne (łopatka, karkówka, ćwiartka kurczaka), 1,5 kg
  • słonina lub podgardle, 20 dkg
  • wątroba (nie drobiowa!), 20 dkg
  • jajka, 4 sztuki
  • cebula, 4 sztuki
  • bułka kajzerka namoczona, 1 sztuka
  • marchew, seler, pietruszka, ziele angielskie, listek, grzybek suszony, (jak do rosołu)
  • cebulka (przypieczona jak do rosołu), 1 sztuka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięsa i słoninę ugotować z wszystkimi jarzynami i przyprawami (jak na rosół). Wątrobę ugotować oddzielnie b.krótko. Mięsa z jarzynami i przyprawami jak będą miękkie to odcedzić i rosół zostawić.

  2. Przysmażyć dosyć dużo cebuli na oleju. Wszystko zemleć 2 razy z namoczoną bułką.

  3. Wyrobić wszystko z 4 jajkami dodając do tego rosołu. (Nie może być za rzadkie)

  4. Blaszki (keksówki) wyścielić brązowym papierem do pieczenia. Piec około 2 godzin co jakiś czas polewając rosołem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń