Do góry

Przekąski Przepis na:

PASZTECIKI

Przekąski

Autor: illonaw26

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 257

Dodano: 22.12.2009

Odsłon: 3564

Nie ma nic pyszniejszego jak zapach świeżo upieczonych pasztecików.....

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Gotowe ciasto rwać na kawałki i rozwałkować placki o grubości 0,5cm. Ciasto kroić w paski, a potem w prostokąty.

  2. Składniki na farsz posiekać lub przepuścić przez maszynkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Na gotowe prostokąty układać farsz i zawijać jak roladę. Boki pasztecików skleić. Układać na blaszce i przed włożeniem pasztecików do piekarnika posmarować białkiem, będą sie ładnie błyszczały. Piec w 180''C przez 20min. Pozostawić do ostygnięcia - podawać z barszczem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

illonaw26 11 lutego 2011 Witam! ja dodaje wszystkie skladniki razem i zagniatam ciasto. Ciasto wyroznie podczas pieczenia i wyjda znakomite. Po co sobie utrudniac zycie:) pozdrawiam i zycze powodzenia:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lisek280 10 lutego 2011 Przepraszam ale czy wszystkie skladniki jednoczesnie?Czy drożdze z cukrem ,sola i mlekiem nie powinny najpierw troszke popracować?Bede wdzieczna za odpowiedz bo pierwszy raz robie paszteciki:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

illonaw26 27 grudnia 2009 Dziękuję serdecznie, a ja życzę szczęśliwego nowego roku:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń