Do góry

Przekąski Przepis na:

paszteciki karnawałowe

Przekąski

Autor: bozenas

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 448

Dodano: 03.01.2009

Odsłon: 6825

ładne,smaczne,tanie,niekonwencjonalne

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki parzyście,w połowie sztuk mniejszą gwiazdką wykrawamy środek ,nakładamy na całe gwiazdki i smarujemy rozbełtanym żółtkiem,pieczemy na papierze 180st ok 15min(małe gwiazdeczki które zostały ze środka też,a jeżeli zostały nam skrawki ciasta to pokroic je na 0.5 cm paski i tez upiec razem z gwiazdami).Teraz kiedy paszteciki się pieką robimy farsz:makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy dobrze widelcem,dodajemy drobniutko posiekaną szalotkę i surową marchew startą na drobnej tarce,dodajemy majonez mieszamy wszystko dokładnie.Po upieczeniu gwiazdek środek który trochę podrósł delikatnie wklepujemy do środka,nakładamy farsz do zapełnienia,sypiemy zielonym czyli jakby to powiedział pan Kurt dodajemy sex-miłej zabawy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń