Do góry

Dania główne Przepis na:

PASZTECIKI W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM

Dania główne

Autor: viola85

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 28.10.2009

Odsłon: 1809

TO ŚWIETNY POMYSŁ NA CIEPŁĄ KOLACJĘ. PASZTECIKI SA ŁATWE DO ZROBIENIA I WSZYSTKIM SMAKUJĄ.

Składniki

  • parowki, 12
  • SZKLANKA KWAŚNEJ SMIETANY, 1/2
  • drożdze, 2 DAG
  • cukier
  • sól
  • gałka muszkatałowa
  • szklanka mąki, 2
  • JAAKO, 1
  • kostka margaryny, 1/2
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ŚMIETANĘ MIESZAMY Z DRÓŻDŻAMI, CUKREM, SOLA I GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ. DODAJEMY MĄKĘ I MASŁO, WYRABIAMY CIASTO. NA GODZINĘ WKŁADAMY DO LODÓWKI.

  2. CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY, KROIMY NA CIENKIE PROSTOKĄTY, OWIJAMY NIMI PARÓWKI. SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PASZTECIKI UKŁADAMY NA WYSMAROWANEJ OLEJEM BLASZE. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180-190 st. C I PIECZEMY OK 30 MINUT. PRZED PIECZENIEM MOŻEMY POSYPAĆ PASZTECIKI SEZAMEM LUB ŁUSKANYM SŁONECZNIKIEM.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 28 października 2009 12 parówek to chyba dla więcej niż dla 2-4 osób ;) ale przepis brzmi przepysznie, będę musiała go kiedyś wypróbować :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń