Do góry

Dania główne Przepis na:

PASZTECIKI Z GRZYBAMI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15422

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 5139

Łatwe i pyszne.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. SOS beszamelowy: przygotować z 2 łyżeczek masła, mąki, mleka, soli i pieprzu. Zagotować. Ostudzić. Dodać żółtko. Często mieszać.

  2. Umyte grzyby pokroić w drobną kostkę. Posiekać cebulę. Drobno pokroić szynkę w kostkę.

  3. Roztopić resztę masła, zeszklić cebulę, dodać grzyby, smażyć ok. 6 minut, na dużym ogniu. Dodać szynkę i posiekaną natkę pietruszki., a następnie sos beszamelowy, ostudzić.

  4. Płaty ciasta dzielić na 4 części, na każdy wyłożyć farsz, złożyć po skosie, by powstały trójkąty, brzegi dociskać widelcem. Posmarować rozbitym żółtkiem.

  5. Paszteciki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 220 stopni, ok. 20 minut. Pyszne! Podawać z ulubioną surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń