Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z mięsem

Przekąski

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 25.06.2009

Odsłon: 13348

Efekt udanego eksperymentu. Obiecałam, więc daję przepis. :)

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt
  • boczek surowy, mały kawałek
  • jajko, 1 szt
  • czerstwa bułka rozmoczona, 1 szt (mała)
  • przyprawy (pieprz, sól, ziele ang., liść laurowy, rozmaryn, tymianek, pieprz różowy), do smaku
  • odrobina oleju, do smażenia
  • ciasto francuskie, 1 op
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone podsmażamy z cebulą na oleju. Odkładamy by trochę przestygło. Podsmażamy boczek. Wszystko to razem mielimy na papkę, dodajemy bułkę i jajko. Przyprawy tłuczemy w moździerzu, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.

  2. Ciasto kroimy tak, by dało się zrobić, rulony wypełnione farszem, brzegi sklejamy wodą. Następnie wykrawamy poszczególne paszteciki, ale nie rozdzielamy ich (garsz nie zeschnie i nie będą sie rozlatywać), nadal w formie rulonów kładziemy na blaszkę. Wierzch smarujemy wodą lub rozmąconym jajkiem.

  3. Pieczemy ok 20 minut, na złoty kolor. Doskonały dodatek do barszczu itp. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Milunia83 25 czerwca 2009 Hmm nawet fajniutki przepis jak na ekperymet osobiscie uwielbiam paszteciki wiec Skorzystam z tego przepisu Pozdrawiam:))))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń