Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z pieczarkami

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1473

Dodano: 01.01.2010

Odsłon: 17480

Wiem że to nie są ''''prawdziwe'''' paszteciki.Pasztecikami nazwała je moja córka i tak już zostało.Mimo wszystko są pyszne

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki i cebule kroimy w kostkę,podsmażamy.Przyprawiamy do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.Z ciasta kroimy kwadraty (wyjdzie 6) ukladamy plasterek sera i porcje pieczarek,składamy każdym rogiem do środka i lekko sklejamy.Wierzch smarujemy bialkiem.Układamy na pergaminie,pieczemy ok 20 min w tem 180st C

  2. Te ''''paszteciki'''' można zrobic o rożnych kształtach.Ja najczęściej robie w kształcie koperty,sakiewki lub poprostu zawijam rulonik.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 26 października 2011 apetyczne,robie takie z miesa wol.gotowane,zmielone +gotowana kapustka odcisnieta i drobniutko pokrojona+duzo cebulki smazonej,sol,pieprz ,wymieszac wrzucic na patenie odparowac posmarowc jajem i posypac sezamem palce lizac!+oczywiscie barszcyk

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natasza 02 stycznia 2010 wbrew twiom zapewnienią to są właśnie prawdziwe paszteciki

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 02 stycznia 2010 robię podobne są szybkie w przygotowaniu, gdy robimy je z gotowego już ciasta francuskiego a efekt ...pycha....do tego barszczyk czerwony jak ktoś lubi

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 02 stycznia 2010 Dodaje do ulubionych. Bardzo lubie dania z ciasta francuskiego. Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń