Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze natychmiast po wyjęciu z piecyka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 900
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 900
Składniki
Ciasto:drożdze zalać odrobiną ciepłego mleka wsypać łyżkę cukru i mąki.Pozostawić do wyrośnięcia.Margarynę(Kasia) rozpuścić w rondelku.Wsypać mąkę do miski ,wlać urośnięte drożdze , kilka łyżek mleka,cukier i sól.Zagnieść ciasto i dodawać powoli margarynę.Wyrobić ciasto ,az będzie odchodzić od ręki. Farsz :cebulę pokroić i przesmażyć.Odzielnie lekko przesmażyć pieczarki.Obydwa składniki zmielić w maszynce i doprawić solą i pieprzem. Ciasto przełożyć na stolnicę rozwałkować na dość cienki placek,rozsmarować farsz i zwijać jak roladę.Pokroić ukośnie i ulożyć w odstępach na blaszcze.Pozostawić do wyrośnięcia.PIEC 30 min w tem 180 stopni.