Do góry

Przekąski Przepis na:

PASZTECIKI Z PIECZARKAMI

Przekąski

Autor: EVA60

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 32

Dodano: 18.01.2008

Odsłon: 3960

Najlepsze natychmiast po wyjęciu z piecyka.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto:drożdze zalać odrobiną ciepłego mleka wsypać łyżkę cukru i mąki.Pozostawić do wyrośnięcia.Margarynę(Kasia) rozpuścić w rondelku.Wsypać mąkę do miski ,wlać urośnięte drożdze , kilka łyżek mleka,cukier i sól.Zagnieść ciasto i dodawać powoli margarynę.Wyrobić ciasto ,az będzie odchodzić od ręki. Farsz :cebulę pokroić i przesmażyć.Odzielnie lekko przesmażyć pieczarki.Obydwa składniki zmielić w maszynce i doprawić solą i pieprzem. Ciasto przełożyć na stolnicę rozwałkować na dość cienki placek,rozsmarować farsz i zwijać jak roladę.Pokroić ukośnie i ulożyć w odstępach na blaszcze.Pozostawić do wyrośnięcia.PIEC 30 min w tem 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń