Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet alzacki

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 26.03.2009

Odsłon: 5556

Zamiast tradycyjnego pasztetu na Wielkanoc, spróbujmy jakiejś odmiany:) opłaci się:):) smacznego!:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do kamiennego garnka włóż umytą, osuszoną cielęcinę i mięso wieprzowe, cebulę pokrojoną w plasterki i zrumienioną na maśle (łyżka), dodaj sól, biały pieprz, pieprz kajeński, startą gałkę muszkatołową, szczyptę cynamonu, utłuczone goździki, imbir i liście laurowe. Wlej wino, wymieszaj, przykryj i odstaw na 2 dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 27 lutego 2011 Surowy pasztet???Co to za dziwny przepis...zdjecie chyba nie pochodzi z tego przepisu!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

raczek 08 kwietnia 2009 super przepis! ciekawe czy sie ktos skusi bo chyba pasztet z tego sie nie zrobi...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń