Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet cioci Halinki

Przekąski

Autor: helcia

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 63

Dodano: 22.06.2009

Odsłon: 2368

Szybkie,łatwe,pyszne...

Składniki

  • karkówka, 0.5kg
  • szynka (surowa), 0.5 kg
  • wątróbka dowolna, 0.3 kg
  • Jaja, 2 szt
  • sól.pieprz,wegeta, do smaku
  • listek laurowy,ziele angielskie, po ok2 szt
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miesa wymyć i pokroic na mniejsze kawałki.Zalać woda i dodać liśc i ziele.Gotowac do miękkości-powinno sie nawet rozgotować.Pod sam koniec dodac wątróbke-gotowac razem ok 15 min,Odcedzic(wywar zostawić)przepuścic przez maszynke dodac jaja i doprawic do smaku.Jeśli jest geste dolac wywaru a jesli rzadkie dosypac bułki tarte.Wyłożyc na brytfanke ia zapiekac az sie ładnie zarumieni.Wywar można wykorzystac na zupe.Można dodac koperek,albo na brytfannie ułożyc połówki jajek ugotowanych i to przykryc pasztetem.Polecam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 12 sierpnia 2009 Muszę wypróbować ten przepis, bo w ostatnim, z którego robiłam, coś chyba było nie tak i jakoś nie bardzo wyszedł. Ale to też może i moja wina. :) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 22 czerwca 2009 Haha... Ja też ich nie jadam i staram sie nie patrzeć, jak mój mąż wcina np. pizzę frutti di mare! ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helcia 22 czerwca 2009 Dobre podejście!Ja nie tknę owoców morza,i tylko czekam jak po zjedzeniu "czegoś"wyjdzie na jaw co to było:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 22 czerwca 2009 To może być smaczne, tylko ja jakoś się brzydzę wątróbek... Nigdy ich nie robię. Za to moja teściowa robi pyszny pasztet, jak jest już we właściwej formie, nie zastanawiam się, co jest w środku! ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń