Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet Pani Ani

Przekąski

Autor: fionka

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 20

Dodano: 02.09.2009

Odsłon: 2902

Delikatny i lekki,a do tego łatwy do wykonania!

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 1/4 kg
  • pieczarki, 1/4 kg
  • cebula, 2 sztuki
  • bułka zwykła, 1,5 sztuki
  • gorąca woda, 1 szklanka
  • jajko, 2 sztuki
  • pieprz,sól,galka muszkatołowa, do smaku
  • tłuszcz,bułka tarta, do wysmarowania formy
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę drobiową i pieczarki pokroić do osobnych naczyń i każde upróżyć z 1 pokrojoną w kostkę cebulą.

  2. Na upróżoną wątróbkę położyć 1,5 bułki i zalać szklanką gorącej wody.Na to położyć upróżone pieczarki.Zostawić wszystko aż do wystygnięcia.

  3. Wszystko zmielić,dodać 2 całe,surowe jajka,doprawić przyprawami (sól,pieprz,gałka muszkatołowa).

  4. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę pasztetową wyłożyć do fory,piec w piekarniku aż do uzyskania chrupiącej złocistej skórki.

  5. Składniki można podwoić.SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 29 września 2009 Świetny przepis, napewno wypróbuje ;) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fionka 23 września 2009 Dobrze się Pani wydaje:) Upróżyć czyli podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu,pod przykryciem,od czasu do czasu mieszając :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 23 września 2009 Mysle ,że "upróżyć" to oznacza smażenie ....tak mi sie wydaje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń