Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, smaczny :-)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Pieczarki umyć pokroić w plasterki. Oba składniki dusić na rozgrzanej margarynie stale mieszając (2 dag margaryny odłożyć). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zagotować wodę dodając dodając łyżeczkę soli. Marchew oczyścić, umyć pokroić w krążki, wrzucić na gotującą się wodę - gotować 5-6 minut. Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Oddzielić białka od żółtek, Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy żółtka - nadal ubijamy, dodajemy mąkę, sól i pieprz, następnie drobno starty żółty ser- delikatnie mieszamy.
W formie wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową układać warstwami warzywa i grzyby. Na każdej warstwie rozłożyć masę serowo - jajeczną. Tak przygotowany pasztet wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok godziny w temperaturze 150-160°C. Chłodzić ok 8 godzin.
SMACZNEGO! :-)