Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet jest łatwy w przygotowaniu, bardzo smaczny i tani. Pyszny na ciepło i zimno.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 300
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2989
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2828
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 300
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2989
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2828
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić na patelni - odparować wodę.
Żółtka odzielić od białek. Z białek ubić pianę.
W dużej misce wymieszać bułkę tartą, ser starty na tarce o grubych oczkach, olej, drobno posiekaną cebulę, pieczarki, piertuszkę, żółtka, przyprawę i na końcu zetrzeć cukinię na tarce o grubych oczkach. Na końcu dodać pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć wymieszaną masę do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godzinę, aż się przybrązowi.
Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno. Podaję go z surówką z białej kapusty.