Do góry

Przekąski Przepis na:

PASZTET Z KARKÓWKI I BOCZKU

Przekąski

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 5168

Dodano: 02.10.2009

Odsłon: 16178

Pasztet dla wytrawnych smakoszy ,zawiera mało składników,a smakuje wyśmienicie i bardzo szybko znika ze stołu!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówke , boczek i czosnek mielimy w maszynce do mięsa.

  2. Dodajemy Vegete, pieprz i śmietanę. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą mase.

  3. Wkładamy gotową mase do niedużej foremki i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika. Pieczemy w tem.170-180 st.C ok.1,5 godz..Aby pasztet był wilgotny zostawiamy na dnie formy wytopiony tłuszcz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 27 lutego 2011 Jagienko , jeśli chodzi o pieprz, to ja zawsze doprawiam "na oko". Nie słyszałam, żeby doprawiać mocniej przed upieczeniem. Musisz chyba sama to przetestować.
Życzę udanego paszteciku i smacznego zajadania. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 27 lutego 2011 Ale sie dzis nakrecilam na pasztet.
Slyszalam,ze pasztet doprawia sie mocno,bo pozniej jego smak i tak jest lagodniejszy...czy to prawda?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 grudnia 2009 Bardzo mnie to cieszy, że pasztet smakował.Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lalka30 18 grudnia 2009 WITAM ZROBIŁAM I BARDZO TO BYŁO SMAKOWITE PALCE LIZAĆ !

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 12 grudnia 2009 Taki pasztet jest bardzo smaczny,a do tego pięknie podany.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 października 2009 Mnie też na początku dziwiło,że pasztet bez wątróbki,jajka czy bułki-a jednak tak i robie go bardzo często,,,
Mole3-dzięki i polecam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 03 października 2009 do pasztetu dobrze jest dodać odrobinę wątróbki,bo w innym razie to bardziej wygląda na pieczeń,ale to chyba kwestia gustu.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 02 października 2009 Hmm, wygląda smakowicie. Dodałam do ulubionych i na pewno wypróbuję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń