Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z kurczaka ( pani Bożenki)

Przekąski

Autor: lalka30

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 37

Dodano: 04.11.2009

Odsłon: 1669

smaczny i bardzo łatwy w przygotowaniu doskonały na każdą okazje

Składniki

  • grzyby lub pieczarki, 1kg
  • mięso z kurczaka, 0,5 kg
  • cebula, 1 sztuka
  • jajka, 2 sztuki
  • śmietana 36%, 2 szklanki
  • przyprawy, wg uznania i smaku
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. grzyby (pieczarki) poddusić z poszatkowana cebulą

  2. mięso zmielić i zmiksować ze śmietaną i jajkami

  3. wszystko razem dokładnie wymieszać przełożyć do foremki i piec przez 1,5 godz w temp. 150 st. C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RENIA730 04 listopada 2009 Ze względu na składniki i proporcje, trudno mi sobie wyobrazić, że uda się ukroić PLASTER tego pasztetu. Według mojej wiedzy, ten pasztet powinien się rozpadać albo rozpływać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń