Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z kurczakowych udek

Przepis dnia 2008-11-13
Przekąski

Autor: bozenas

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 448

Dodano: 10.11.2008

Odsłon: 12313

proste, smaczne,łatwe

Składniki

  • udka z kurczaka, 3 duże
  • jajka, 5szt
  • przyprawy
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrac tłuszcz z udek,stopic,udka obsypac przyprawą do kurczaka,upiec na kurzym tłuszczu do miękkości,upieczone udka obrac i zmiksowac razem z tłuszczem spod pieczenia,Do masy dodac 5 żółtek a z białek ubic pianę.Bułkę świeżą zmiksowac i dodac do masy,dodac troszkę cuury,majeranku,sól,pieprz,kminek mielony a na końcu delikatnie wmieszac białka.Piec w 180 st ok 45min(jeśli dobry piec)bo czasem trzeba piec dłużej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń