Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z pieczarek i migdałów

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 17.04.2008

Odsłon: 2825

Wartość kaloryczna 1 porcji: 230 kcal.

Składniki

  • 40 dag pieczarek +10 dag małykapeluszy pieczarek
  • łyżka soku z cytryny
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • szklanka posieanych migdałów
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżka gęstej śmietany
  • 2 jajka
  • 3 łyżki masła
  • łyżka bułki tartej
  • łyżka płatków migdałowych
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyść. Kapelusze małych sztuk skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem kajeńskim i odstaw na 2 godz. Resztę pieczarek pokrój. 2. Na 2 łyżkach masła podsmaż siekaną cebulę i czosnek, dodaj krojone pieczarki i chwilę smaż razem. Zmniejsz ogień i smaż aż płyn odparuje. Przestudź. Zmiksuj z migdałami, śmietaną, jajkami, tymiankiem i solą. 3. Formę nasmaruj masłem, wysyp bułka tartą. Do polowy napełnij masą, przykryj kapeluszami pieczarek, a te resztą masy. Posyp płatkami migdałowymi. Pasztet ustaw w blaszce z gorącą wodą. Razem umieść w gorącym piekarniku i piecz 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

katarina9944 13 grudnia 2009 podoba mi się ten przepis, tylko jaka temperatura?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń