Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z selera

Przekąski

Autor: stiv73

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 168

Dodano: 24.01.2009

Odsłon: 6424

Bezmięsne,zdrowe,dobre w smaku

Składniki

  • seler(90dag), 2-3
  • duże cebule, 2
  • szklanka wody, 1
  • Kostki rosołowe, 2
  • łyżka vegety, 0,5
  • kostka margaryny, 1
  • żółtka(z białek ubić pianę), 4
  • szklanka bułki tartej, 1
  • pieprz,sól
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Seler(y) potarkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach,cebulę pokroić w piórka. Wrzucać do garnka i zalać szklanką wody,dodać vegety.Gotować 1 godz.,dodać kostki rosołowe,przestudzić.Margarynę utrzeć z żółtkami,dodać masę selerową,szklankę bułki tartej,przyprawić do smaku.Na końcu dodać ubitą pianę,wymieszać.Masę wlać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki i piec 1 godz. w temp.180 C.Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

flower30 23 stycznia 2015 Piekę ten pasztet co jakiś czas bo rodzina jest zachwycona i zawsze rozdaję go chociaż po kawałku:) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

flower30 18 kwietnia 2014 Właśnie upiekłam ten pasztet na Święta tak dla odmiany wersja wegetariańska:) Jest pycha:) Fajny przepis, pozdrawiam i radosnych Świąt życzę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 29 stycznia 2010 to jest bardzo ciekawe, dodam do ulubionych i wypróbuję w najbliższym czasie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń