Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Składniki
Udka, margarynę, pokrojone pieczarki, wegetę, pieprz i paprykę włożyć do garnka. Dusić pod przykryciem około 1 godz. Udka wyjąć a do pozostałego sosu włożyć rozdrobnioną wekę. Mięso z udek obrać i przepuścić przez maszynkę a następnie pozostałe składniki z garnka. Do powstałej masy wbić jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wyrobić na jednolitą masę. Wąską blaszkę (może być taka jak na babkę piaskową) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć wyrobioną masę i piec w piekarniku około 1/2 godz.