Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z udek

Dania główne

Autor: Pati27

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 401

Dodano: 22.05.2008

Odsłon: 2167

Super dodatek do chleba

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka, margarynę, pokrojone pieczarki, wegetę, pieprz i paprykę włożyć do garnka. Dusić pod przykryciem około 1 godz. Udka wyjąć a do pozostałego sosu włożyć rozdrobnioną wekę. Mięso z udek obrać i przepuścić przez maszynkę a następnie pozostałe składniki z garnka. Do powstałej masy wbić jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wyrobić na jednolitą masę. Wąską blaszkę (może być taka jak na babkę piaskową) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć wyrobioną masę i piec w piekarniku około 1/2 godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 11 marca 2010 wek pszenny to regionalna nazwa bulki pszennej

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 13 grudnia 2009 matko boska, co ta jest wek pszenny????? pierwsze słyszę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pati27 28 maja 2008 Nie przepadam za mięsem indyczym także nie mam pojęcia czy będzie dobry.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pati27 28 maja 2008 Weka ma być przemielona razem ze wszystkim co znajduje się w garnku. Znajdujący się tam sos sprawi,że pasztet nie jest suchy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 26 maja 2008 oczywiście wekę należy porządnie odcinąć przed mieleniem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń