Do góry

Dania główne Przepis na:

Patisony

Dania główne

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1474

Dodano: 06.12.2009

Odsłon: 12665

Moja córka mówi na nie PYRTKI... I naprawde takie najmniejsze są najlepsze

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondla wlać ocet i wodę. Posolić. (niekoniecznie). Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 5 min.Patisony myjemy i odcinamy zielone końce,wkładamy do słoików,razem z liśćmi laurowymi,gorczycą,zielem angielskim,cebulą oraz pokrojoną marchewką. Gotową zalewę ostudzić i przelać do sparzonych słoików.Pokrywkę słoika wewnątrz "posmarować" spirytusem i mocno zakręcić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BKutermak 20 lutego 2010 nie trzeba tych petisonów pasteryzować?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ehinac3a 13 stycznia 2010 dobre patisony nie sa zle, znam je kolo 15lat, chociaz u mnie ciezko je dostac. Na szczescie ostatnio odkrylam w carefourze takie w occie, mniam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 07 grudnia 2009 Patisony znam od 40 lat ,rzeczywiście takie marynowane są bardzo dobre,świetne sa również faszerowane (wieksze),czesto robie je tez tak jak kalafior.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń