Do góry

Dania główne Przepis na:

PATISONY FASZEROWANE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15437

Dodano: 08.08.2009

Odsłon: 30322

Smaczne i efektowne.

Składniki

  • patisony średniej wielkości (do 10 cm średnicy), 6
  • kasza jęczmienna, 0,5 szklanki
  • boczek surowy lub wędzony, 15 plastrów
  • cebula, 1
  • grzyby suszone, 5
  • sól, pieprz, oliwa
  • starty ser żółty
  • bazylia, czosnek
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. (1:3)

  2. Grzybki namoczyc, pokroic w paski.

  3. Z patisona odciąc wierzch, wydrążyc pestki. Posypac solą, odstawic.

  4. Do ugotowanej kaszy dodac pokrojony drobno boczek i cebulę. Wymieszac razem z grzybami i przyprawami.

  5. Masą napełnic patisony, posypac żółtym serem, przykryc odkrojonym wierzchem. Wyłożyc na wysmarowaną oliwą blachę. Piec w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń