Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 29
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie (szklanka kaszy, dwie szklanki wody). Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Brokuł pokroić na mniejsze kawałki i chwilę (2-3 minuty) gotować w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć z pieczarkami pokrojonymi w talarki na maśle, pod koniec dodać pokrojona paprykę. Chwilę podsmażyć aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa będą już miękkie dodać, kaszę i natki pietruszki, doprawić do smaku sól, pieprzem i wszystko wymieszać. Na koniec dodać brokuł i ponowie delikatnie wymieszać.