Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34633
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34633
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
W jednej misce połącz ze sobą mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj.
W drugiej misce połącz ze sobą mleko, miód, jajko i olej rzepakowy.
Zmiksuj mleko z miodem i olejem, powoli dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia, aż połączą się w jedną gładką masę.
Odstaw ciasto na 10 minut do lodówki.
Na rozgrzanej patelni nasmarowanej olejem, smaż z obu stron nieduże placuszki na wolnym ogniu. Do nakładania możesz użyć gałkownicy do lodów.
Ułóż na talerzu 3 placuszki jeden na drugim, na górze połóż kleks z serka waniliowego i ułóż maliny.