Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne primavera

Dania główne

Autor: aga_1008

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 56

Dodano: 03.11.2008

Odsłon: 15713

Wyśmienite wegetariańskie danie. Na pewno każdy smakosz makaronów ma swoja wersję pasta primavera.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy marchewkę, smazymy ok 3 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię, zalewamy białym winem i dusimy. Kiedy warzywa będą juz prawie miękkie dodajemy bakłażany i przyprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze ok 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Ugotowany mieszamy z sosem i podajemy posypany parmezanem albo natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń