Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne tunczykiem i pietruszka

Dania główne

Autor: agnes66

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 02.10.2008

Odsłon: 1155

Na porcje kilokalorie 779 bialka34g weglowodany77g tluszcze39g

Składniki

  • Makaron penne, 400g
  • tunczyk w oleju, 2 puszki po 200g
  • sos vinaigrette, 4 lyzki
  • wydrozona i drobno posiekana swieza czerwona papryczka chilli, 1
  • drobno posiekane zabki czosnku, 2
  • spory peczek drobno posiekanej pietruszki, 1
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotowac w duzym garnku osolonej wody, przez ten czas olej odsaczyc z tunczyka wlac do malego rondla dodac sos vinaigrette,chilli i czosnek.Chwile trzymac na ogniu a nastepnie przelozyc do duzej ogrzanej miski. Tunczyka rozdzielic widelcem na kawalki i wymieszac z cieplym osem. Makaron odcedzic i przelozyc do miski.Calosc wymieszczac delikatnie a nastepnie posypac pietruszka i czarnym pieprzem cieply makaron ogrzeje wystarczajaco tunczyka i pietruszke.Podawac natychmiast

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń