Do góry

Dania główne Przepis na:

Penne z brokulami i platkami migdalow

Dania główne

Autor: diavlo

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 18

Dodano: 02.09.2009

Odsłon: 686

Smaczne,proste,szybkie

Składniki

  • pieprz swiezo mielony, do smaku
  • penne, ok 0,3 kg
  • brokul, 1
  • platki migdalow, 1 garsc
  • maslo prawdziwe, 3 lyzki
  • sol, do smaku
  • oliwa z oliwek, 2 lyzki
  • cukier, 1 lyzka
  • ser zolty Radamer tarty, dobra garsc
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wstawiamy 2 garnki jeden na makaron drugi na brokuly ,na makaron wode solimy i dodajemy oliwe,na brokuly solimy i dodajemy cukier

  2. Woda nam sie zagotowala wiec do garnka na brokuly oczywiscie wrzucamy rozyczki brokul (juz umyte i pokrojone) i gotujemy do miekkosci ok.7 min.

  3. W drugi makaron i gotujemy al'''''''' dente

  4. Na patelnie maslo (1 lyzka) na wolnym ogniu dodajemy platki migdalow i lekko prazymy,dodajemy brokuly razem dusic ok.2 min,dodajemy makaron i reszte masla,razem musi pochodzic ok 2 min na patelni (MAKARONU NIE PRZELEWAC ZIMNA WODA TYLKO BEZ POSREDNIO PO ODCEDZENIU NA PATELNIE)dodac ser przemieszac doprawic pieprzem Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 02 września 2009 Brokuły, migdały... same dobre rzeczy, a do tego nietrudne w wykonaniu :) na pewno się skuszę!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń